Shete Boka National Park

De ‘zeven monden’ van de zee, een absolute must see!

Wat je moet weten over Shete Boka

Shete Boka National Park is een natuurgebied dat grenst aan het Christoffelpark en één van de highlights die je kunt bezoeken als je een liefhebber van de natuur bent. De ruim 10 kilometer rotsige, ruige noordkust is adembenemend om te zien en de verschillende Boka’s zijn verrassend verschillend en zeker de moeite waard om te bezoeken. De meest bekende plekken die de moeite waard zijn om te bezichtigen:

  •   Boka Tabla
  •   Boka Pistol
  •   De Natuurlijke brug

 Het park is in 1994 opgericht met als doel een veilige ‘broedplek’ voor zeeschildpadden te creëren. Wist je dat zeeschildpadden bekend staan terug te keren naar de plek waar ze geboren zijn? Het broedseizoen is doorgaans van mei t/m december, waarbij onderzoekers van Carmabi (The Caribbean Research and Management of Biodiversity) de stranden en boka’s in het park monitoren en er zo meer onderzoek gedaan kan worden naar deze bijzondere diersoort. Een ander bijzonder gegeven is dat er bij Shete Boka National Park maar liefst drie soorten schildpadden hun eieren leggen. Shete Boka National Park ontvangt jaarlijks zo’n 100.000 bezoekers en mag dan ook met recht één van de populairste must do’s worden genoemd op Curacao.

Tip: zorg dat je óf in de ochtend, of namiddag gaat, het kan nogal warm zijn als je er rond het middaguur bent. We hoeven je niet uit te leggen dat goed schoeisel, zonnebrand en een pet/hoed handig zijn tijdens een bezoek aan het park.

Tip 2: een bezoek aan Shete Boka in de ochend, om vervolgens met je koelboxje naar Westpunt te gaan is volgens ons een heerlijke combinatie.

Entree voor het park is USD 10/ FL 17.50 per persoon, kaarten zijn beschikbaar bij de ingang. Op vertoon van een sedula geldt het lokale tarief van FL. 2 per persoon.

Openingstijden

Days

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Shete Boka

9am – 4:30pm
9am – 4:30pm
9am – 4:30pm
9am – 4:30pm
9am – 4:30pm
9am – 4:30pm
9am – 4:30pm

Shete Boka National Park

Waar je ons kunt vinden