Serena’s Art Factory

Bekijk het hele productieproces van Curacao’s bekendste ‘grote zus’: de Chichi®

Wat je moet weten over Serena's Art Factory

Kom je naar Curacao, dan is één van de bekendste kunststukken de Chichi®. Je vindt deze sensueel en goed gevormde Caribische vrouw in allerlei soorten en maten.

Chichi®
Het verhaal achter dit bekende kunstwerk maakt dat iedereen die een lijntje met het eiland heeft, er een wilt hebben. Ontworpen door de in Berlijn geboren kunstenares ‘Serena Janet Israel’ en niet meer weg weg te denken als souvenir als je het eiland komt bezoeken. Chichi® representeert de levendige, dynamische en vooral de verantwoordelijke oudere zus. Alle Chichi’s® worden handgemaakt en hand geverfd in de meest vrolijke kleurtjes van de Caribbean door de lokale vrouwen van Curaçao.

Leuk om te weten: de Chichi® heeft kenmerken van de beroemde Oostenrijkse ‘Venus of Willendorf’ sculptuur, en de vrouwen gemaakt door Fernando Botero en Niki de Saint Phalle, maar het is absoluut een unieke persoonlijkheid op zich.

Serena’s Art Factory
Dompel je onder in een wereld van Chichi’s® en neem een kijkje in de Art Factory van Serena waar de mooie kunstwerkjes vandaan komen. Je ziet verschillende lokale dames en heren de Chichi’s® produceren. Dit is een proces waar de Chichi’s® door minstens 6 paar handen gaan voordat die in de winkel staat. Stap binnen in de souvenirwinkel of doe mee aan een workshop waarbij je je eigen Chichi® kunt beschilderen. Hoe dan ook; een must om te bezoeken tijdens je verblijf op Curacao!

Je vindt Serena’s Art Factory naast de CurAloë-plantage en de struisvogelboerderij aan de oostkant van Curaçao.

Entree aan de Factory en de winkel zijn gratis.

Workshop eigen Chichi® schilderen
Ben je zelf een Picasso in de dop? Geen leuker aandenken dan je eigen souvenir te beschilderen! Elke dinsdag en zaterdag kun je in de ochtenduren (09:00 aanwezig, workshop is van 09:30 – 12:00 uur) een formaat naar keuze (klein, medium, groot) uitzoeken en beschilderen. Kosten voor deelname aan de workshop bedragen FL. 20/ USD 12 + de kosten van de Chichi® scultuur naar keuze.

Leuk detail: tijdens de workshop leer je alles over de Chichi®, hoe ze gemaakt is en hoe het productieproces werkt. Daarna krijg je schilderinstructies. Elke Chichi® wordt geverifieerd door middel van kwaliteitscontrole en gelabeld met een handelsmerk. Het team zal jouw exclusieve Chichi inpakken voor een veilig transport.

Kunst & Souvenirwinkel
Aangrenzend aan Serena’s Art Factory, is haar Art & Souvenir Shop. Hier kun je jezelf trakteren op een grote verscheidenheid aan kleurrijke, handgemaakte Chichi’s® en andere sculpturen zoals verschillende dieren en de mannelijke versie van Chichi®, Bubu (oudste broer), die in verschillende maten en prijzen verkrijgbaar zijn. Daarnaast vind je er sleutelhangers, draagtassen, wijnstoppers, magneten en nog veel meer kleurrijke eilandsouvenirs.

Geen tijd om een bezoek te brengen aan de Oostkant van het eiland? Je vindt een kleine souvenirshop van Serena’s Art Factory in Punda, Windstraat, naast het Gomezplein.

Openingstijden

Dagen

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Art Factory

Gesloten
9am – 5pm
9am – 5pm
9am – 5pm
9am – 5pm
9am – 5pm
Gesloten

Punda shop

Gesloten
10am – 5pm
10am – 5pm
10am – 5pm
10am – 5pm
10am – 5pm
Gesloten

Serena's Art Factory

Waar je ons kan vinden