Scharloo

Deze wijk staat op de UNESCO lijst en is de moeite waard om te zien

Wat je moet weten over Scharloo

Inmiddels is de wijk Scharloo Abou in Willemstad uitgegroeid tot een hotspot voor co-working kantoren, startups, creatievelingen en ontwerpers. De wijk wordt steeds meer een kunstwijk en schittert met kleurrijke straatkunst, gerestaureerde villa’s in barokstijl en hippe cafés. De plek om te zijn!

Willemstad was destijds verdeeld in 4 wijken: Punda, Otrobanda, Pietermaai en Scharloo. Tegen 1870 werd Scharloo een steeds populairdere woonwijk en de rijken, die hun geld verdienden met de havenhandel, vestigden zich hier en bouwden grote, indrukwekkende villa’s in barokstijl. De meeste huizen zijn gebouwd van koraalsteen en de dakpannen en tuinstenen zijn geïmporteerd uit Nederland. Maar geleidelijk aan verliet de jongere joodse generatie de villa’s omdat het onderhoud te duur werd. Dus de huizen verslechterden geleidelijk en werden bewoond door de armere klasse en daklozen.

In 1980 begon de restauratie van de wijk, toen eindelijk werd erkend dat het rijke verleden bewaard moest blijven. Het wordt voor een bedrijf beschouwd als een prestigieus object om hier zijn kantoorgebouw te hebben in een gerestaureerde, schitterende villa.
In Fleur de Mari, een wijk in Scharloo, werden kleine houten huisjes gebouwd en zo werd het steeds populairder. Veel banken, consulaten en advocatenkantoren hebben hier hun hoofdkwartier. In 2006 werd het Leyba Park geopend.

Je kan er ook heerlijk eten. Zo heb je er bijvoorbeeld Beyglz Curaçao zitten en kan je ook bij De Broeders heerlijk lunchen en brunchen!

 

Waar je ons kan vinden