Restaurant Rozendaels

Gezellig dineren in de binnentuin van een art deco monument

Wat je moet weten over Rozendaels

Kom je bij Rozendaels, dan zal je vast en zeker de slagzin van eigenaar Rob horen; Nos ta topa! Het betekent zoveel als ‘We zien elkaar’ in het Papiaments. En dat zit er dik in als je er eenmaal een keer bent geweest.

MONUMENT
Al bijna 20 jaar een begrip op het eiland en recentelijk verhuisd naar een paar deuren verderop; op het pleintje waar je onder andere ook MosaCaña Bar & Kitchen hebt vind je Rozendaels, gevestigd in/bij een art deco monument.

De openlucht bistro heeft een prettige, tropische ambiance en ook dat zie je terug in de keuken. Maak kennis met de verrassende kunsten uit de Curaçaose keuken. Kleuren, geuren en smaken super gecombineerd met een persoonlijke twist!

Chef-kok Danny Rozendal – waarna het restaurant is vernoemd – heeft jarenlange ervaring opgedaan in verschillende keukens zowel op Curaçao als in Europa. Die kennis brengt hij nu samen met Rob van Kouwen als gastheer tot uiting, met als resultaat een geweldige uitgebreidde kaart. Voor ieder wat wils. Probeer bijvoorbeeld de Keshi Yena, oftewel letterlijk vertaalt ‘gevulde kaas’. Een authentieke Curaçaos gerecht verheven tot culinair niveau.

KUNST
Niet alleen de gerechten trekken de aandacht: zittend in de relaxete binnentuin met vrolijke decoratie onder de lichtslingers vergeet je al snel dat je je midden in Willemstad bevindt. Met de vlotte bediening van lokale dames en een ware artgallerie van de kunstenaar André Nagtegaal, onderscheid Rozendaels zich van de andere restaurants op het eiland.

A LA MACHO
Eilandfaam vergaard Rozendaels al jaren met de ‘A La Macho’. Sterker nog: er zijn mensen die al jarenlang tijdens hun vakantie op Curaçao naar het restaurant gaan om van dit super sappige stukje gemarineerde ossenhaas te genieten. ‘Er mag alles worden veranderd aan de kaart, behalve de A La Macho’, zegt Rozendal er over.

Rozendaels is makkelijk bereikbaar en is gevestigd op het ‘eetpleintje’ schuin tegenover Avila Beach Hotel. Het is op loopafstand vanuit het bruisende Pietermaai en voor gasten die met eigen auto komen is er een bewaakt parkeerterrein. Dus: Nos ta topa!

NB: De video is opgenomen op de oude locatie van Rozendaels!

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

5pm – 10pm
5pm – 10pm
5pm – 10pm
5pm – 10pm
5pm – 10pm
5pm – 10pm
5pm – 10pm

Rozendaels

Waar je ons kunt vinden