Kúra Hulanda Village

Culinaire hotspot in een dorp vol geschiedenis en ambiance

Wat je moet weten over Kúra Hulanda Village

Klaar om een bijzonder stukje Curacao te ontdekken, zowel overdag als ’s avonds? Dan ga je naar Kura Hulanda Village!

Deze nieuwe hotspot midden in de kleurrijke wijk Otrobanda is een echt must do. Voorheen herbergde deze plek louter toeristen (het voormalige Kura Hulanda Hotel). De afgelopen jaren hebben verschillende lokale ondernemers de handen ineengeslagen om van deze ietwat verlaten plek, een levendig epicentrum van het eiland te maken. En dat is gelukt!

Geschiedenis meets sfeer

Wandel door de geplaveide straten en bewonder de kleurrijke koloniale gebouwen die dateren uit de 18e eeuw. Elk hoekje en steegje ademt een sfeer van nostalgie en verfijning, waardoor je jezelf even in een andere wereld waant. Wat zo leuk is, is dat het ‘dorpje’ een scala aan boetiek winkeltjes, hotelkamers, appartementen, restaurants en andere leuke plekken herbergt. De combinatie van tropische tuinen met bijzondere architectuur, maken deze plek ideaal om de namiddag of avond te spenderen.  Slenter door de gezellige straatjes en ontdek de boetieks en winkels met handgemaakte kunst, sieraden en souvenirs.

Kura Hulanda Museum

Kura Hulanda Village biedt meer dan alleen een betoverende setting en culinaire hoogstandjes. Het is ook de thuisbasis van het Kura Hulanda Museum, waar je kunt duiken in de fascinerende geschiedenis van Curaçao en de Afro-Caribische cultuur. Ontdek de tentoonstellingen en leer over de slavernijgeschiedenis, de inheemse bevolking en de invloeden die hebben bijgedragen aan de culturele smeltkroes van het eiland.

Tip van ons: scoor een van de allerlekkerste burgers bij BRGR Haus in Kura Hulanda Village. Wij zijn fan!

Waar je ons kan vinden