Curaçao Sea Aquarium

Al het moois van de zee, op één plek

Wat je moet weten over Curaçao Sea Aquarium

Zeg je Curaçao, dan zeg je zon, zee…. én een bijzondere onderwaterwereld. En dat laatste, is precies waar het Curaçao Sea Aquarium op inspeelt. Een bezoek aan deze locatie, is niet alleen een leuke ervaring vanwege een verscheidenheid aan tropische vissen en andere zeedieren, ook zijn er educatieve programma’s die je kan volgen. Met z’n interactieve tentoonstelling biedt het Sea Aquarium een vermakelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Stap in een wereld vol kleurrijke vissen, indrukwekkende haaien en nieuwsgierige zeedieren (hellooo zee komkommers 😉) terwijl je een kort avontuur beleeft in dit spectaculaire aquarium. Terwijl je langs de verschillende tanks wandelt, kom je oog in oog te staan met majestueuze zeeschildpadden, nieuwsgierige dolfijnen en zelfs angstaanjagende haaien. Het Curaçao Sea Aquarium biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan een unieke duik- of snorkel ervaring, waarbij je persoonlijk in contact kunt komen met deze prachtige zeedieren.

Educatieve programma’s

Het Curaçao Seaquarium heeft een sterke focus op educatie en bewustzijn van mariene ecosystemen en het behoud van bedreigde diersoorten. Het organiseert regelmatig educatieve programma’s en interactieve shows om bezoekers bewust te maken van het belang van het behoud van de oceanen en het milieu. Door middel van informatieborden, presentaties en interactieve sessies leer je over de diverse flora en fauna van de Caribische Zee en word je aangemoedigd om verantwoordelijk met het mariene leven om te gaan.

Bijzondere encounters

Naast het verkennen van het onderwaterleven óp het land, biedt het Curaçao Seaquarium nog tal van andere unieke ervaringen. Zo kan je de Ocean Lens boeken, om de onderwaterwereld op meters diep van dichtbij te zien zónder nat te worden. Of een Animal Encounter boeken om zelf de haaien en roggen te mogen voeden.

Dolphin Academy

Bij het Curaçao Sea Aquarium vind je ook Dolphin Academy. Maak kennis met de intelligente dolfijnen tijdens een opwindende dolfijnenshow, waar deze speelse wezens je zullen betoveren met hun acrobatische stunts en charmante persoonlijkheden. Daarnaast kan je deelnemen aan interactieve voedersessies, waarbij je de kans krijgen om de dieren zelf te voeren en meer te leren over hun voedingsgewoonten. En durf je samen met ze het water in te gaan? Dan is een Dolphin Swim of Dolphin Snorkel een echte aanrader. Check hier meer info.

Een bezoek aan het Curacao Seaquarium biedt een mix van entertainment, educatie en bewustwording, waardoor je meer te weten krijgt over de noodzaak om onze oceanen te beschermen. Of je nu een duiker, natuurliefhebber of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, het Seaquarium zal je zeker betoveren en inspireren.

Entree voor toeristen:
USD 15 voor volwassenen
USD 7 voor kinderen

Opening hours

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Gesloten
8am – 5pm
8am – 5pm
8am – 5pm
8am – 5pm
8am – 5pm
Gesloten

Curaçao Sea Aquarium

Waar je ons kan vinden