Curaçao Hato Cave

Stap een paar eeuwen terug in de tijd

Wat je moet weten over Curaçao Hato Cave

Diep verscholen in de bijzondere landschappen van Curaçao vind je de Hato Cave. Stap in een verborgen wereld van stalagmieten, stalactieten en eeuwenoude rotstekeningen. Een absolute must do als je het eiland bezoekt en nét even iets anders dan de azuurblauwe wateren die je gewend bent.

Ontdek een eeuwenoud natuurfenomeen

De Hato Caves vormen een indrukwekkend netwerk van kalksteengrotten, gevormd door eeuwenlange geologische processen. En met eeuwenlang overdrijven we niet; de Curaçao Hato Cave is ruim 300.000 jaar oud! Na het betreden van de grotten word je begroet door een schouwspel van druipstenen die van het plafond hangen en uit de grond omhoogsteken. De unieke formaties van stalagmieten en stalactieten creëren een betoverende omgeving die doet denken aan een ondergronds sprookjesland.

De grotten hebben een rijke historische betekenis. Ze dienden vroeger als toevluchtsoord voor de inheemse bevolking van Curaçao, de Arawak-indianen, en waren later een schuilplaats voor slaven die op zoek waren naar vrijheid tijdens de periode van slavernij. Terwijl je door de grotten wandelt, kun je eeuwenoude rotstekeningen bewonderen die getuigen van de vroegere bewoning en het historische belang van deze plek.

Boek je tour

Om het meeste uit je bezoek aan de Hato Caves te halen, raden we je aan om een tour te boeken met een ervaren gids. Leuk, want je krijgt net iets meer mee van deze plek met bijzondere verhalen. Leer over de geologie van de grotten en laat je verrassen door de intrigerende verhalen uit het verleden.

Naast het bewonderen van de natuurlijke formaties en het historische belang, bieden de Hato Caves ook een unieke ondergrondse ervaring. Onder begeleiding van gidsen kun je je weg banen door smalle doorgangen, door duistere kamers en langs verborgen hoeken.

Entree voor toeristen:
USD 10 voor volwassenen
USD 8 voor kinderen

Openingstijden

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

9am – 3pm
9am – 3pm
9am – 3pm
9am – 3pm
9am – 3pm
9am – 3pm
9am – 3pm

Curaçao Hato Cave

Waar je ons kan vinden