Christoffel National Park

Het grootste nationale park van Curacao

Wat je moet weten over het Christoffelpark

Een bezoek aan Curacao is volgens ons niet compleet zonder dat je het Christoffelpark hebt bezocht. Nou staat het park voornamelijk bekend om de Christoffelberg – wat één van de highlights van het park is – en heeft het vele andere mooie dingen te bieden. Het park heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en geeft dan ook een goed beeld van wat Curacao te bieden heeft op dit vlak.

Natuurliefhebbers worden beloond met een schat aan lokale vogels en planten, met soorten die niet eenvoudig te vinden zijn op het eiland. Zo kun je het Curaçaose witstaart hert hier tegenkomen. Er zijn in 8 wandelroutes die keuze bieden aan een eenvoudige wandeling of een uitdagen klim naar de top van de Christoffelberg (maar loop deze wel in de ochtend!).

Buiten de geijkte (loop)paden 😉, kan je er ook voor kiezen om een Jeep Safari te boeken. Er worden verschillende tours aangeboden vanwaar je per Jeep door het park gaat en een van de rangers je alles verteld over de omgeving en dieren. Vergeet ook geen bezoek te brengen aan het Savonet Museum, onderdeel van het Christoffelpark. Hier leer je meer over de rijke historie van Curacao en het leven op een plantage in landhuis Savonet.

Entree voor het park & museum:
Volwassenen USD 15 / FL 25
Kinderen 6-12 jaar USD 5/ FL 8.75

Openingstijden

Days

Maandag
Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag

Christoffelpark

6am – 2pm
6am – 2pm
6am – 2pm
6am – 2pm
6am – 2pm
6am – 2pm
6am – 2pm

Christoffel National Park

Waar je ons kunt vinden