Tropische temperaturen: hoe ga je ermee om

Wij weten wel raad

Dat je gegarandeerd zonuren meepakt als je een vakantie naar Curaçao boekt is een feit. En die zonuren zijn net wat intenser in de maanden mei tot en met oktober. Sterker nog, je hebt in deze periode regelmatig te maken met een hittegolf, waarbij de regering een Nationaal Hitteplan uit de kast trekt. Met gevoelstemperaturen verder in de dertig graden hebben we wat tips & tricks voor je om de warme dagen door te komen.

Hydratatie is key

De Caribische zon en dito temperaturen kunnen genadeloos zijn, dus zorg dat je voldoende vocht tot je neemt. En dan bedoelen we niet alleen mojito’s en ijskoude rosé’s; probeer minstens twee liter water te drinken. Het is geen overbodige luxe om een waterfles met je mee te nemen onderweg.

Twaalf-tweetje

Dat de zon rond het middaguur het sterkst is, is allang een feit. Zorg dat je tussen twaalf en twee uur ’s middags niet de directe zon opzoekt, maar juist een schaduwplek. Sowieso raden we je aan om tijdens je vakantie je bewust te zijn dat de zon een stuk sterker is dan je gewend bent.

Smeren, smeren, smeren

Bij een krachtige zon is de kans op huidverbranding enorm. En dat gezegd hebbende; ja je moet je écht insmeren. Elk uur. Met minstens SPF 50. Niet smeren betekent niet automatisch sneller bruin worden, wel dat je het risico loopt om binnen een halve dag zo rood als een kreeft te zijn. Top je bescherming af met een petje of hoed, om je hoofd ook te beschermen.

Verkoeling

Tijdens een hittegolf is het belangrijk om verkoeling op te blijven zoeken. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om in de middaguren even de airco op te zoeken. Maar we snappen dat een duik in de Caribische Zee misschien wel veel aantrekkelijker is.

Binnenactiviteiten

Geloof het of niet, soms ben je de hitte gewoon even beu. Genoeg binnenactiviteiten die je kunt ondernemen op Curacao! Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Sambil Curacao. En ben je met je kids op vakantie? Dan is het Childrens Museum echt een aanrader om te bezoeken.

Hoe dan ook, je zal beter begrijpen waar de ‘Poko Poko’ mentaliteit vandaan komt als je in de warmste maanden van het jaar een bezoek brengt aan Curaçao.