We hebben de beste foodtrucks van Curaçao voor je op een rij gezet

Je vakantie op Curaçao is niet compleet zonder een bezoek aan een ‘Truk’i Pan’.

Dat je op Curaçao lekker kunt eten, dat wist je inmiddels vast al. Bij vele mooie restaurants kun je terecht voor verse vis, heerlijk vlees en gerechten uit verschillende keukens. Maar op Curaçao kun je ook eten bij één van de vele foodtrucks, ook wel Truk’i Pan’s genoemd.

Een concept wat je misschien alleen kent van de vele foodfestivals in Nederland. Maar op Curaçao staan ze er het hele jaar door! Goed voor de smaakpapillen én voor de portemonnee. Tijd om wat insider tips met je te delen! Dit zijn de lekkerste foodtrucks op Curaçao!

Dat je op Curaçao lekker kunt eten, dat wist je inmiddels vast al. Bij vele mooie restaurants kun je terecht voor verse vis, heerlijk vlees en gerechten uit verschillende keukens. Maar op Curaçao kun je ook eten bij één van de vele foodtrucks, ook wel Truk’i Pan’s genoemd. Een concept wat je misschien alleen kent van de vele foodfestivals in Nederland. Maar op Curaçao staan ze er het hele jaar door! Goed voor de smaakpapillen én voor de portemonnee. Tijd om wat insider tips met je te delen! Dit zijn de lekkerste foodtrucks op Curaçao!

#1 BBQ Express Caracasbaai

Dat dit één van de toppers van Curaçao is bewijst het feit dat het hier élke avond druk is. De BBQ Express opent haar luik om 21.00 en vanaf dat moment is het (weer) filerijden op de Caracasbaaiweg. En terecht, want nergens anders vind je zulke heerlijke barbecue gerechten. Lomito (Ossenhaas), gekruide kip, stoba (stoofvlees), alles is hier lekker. Vergeet de groene chimichurri saus niet. Daar krijg je de volgende dag gegarandeerd spijt van (knoflook!), maar ach, wie dan leeft, wie dan zorgt…! BBQ Express gelegen aan de Caracasbaaiweg (tegenover de Heineken Snack) is geopend van 21.00 tot laat.

#2 Hot Pepper

Het concept van de BBQ Express, maar dan met fantastische burritos. Deze truk’i pan gaat pas om 21.00 open, en de meeste mensen bezoeken Hot Pepper na het nuttigen van de nodige alcohol. En geef toe, dan heb jij toch ook altijd honger? Hou jij van Mexicaans eten? Dan moet je deze zeker een keer proberen! Hot Pepper vind je op Schottegatweg Oost (op de parkeerplaats van Obsession Water Sports) en is elke dag geopend vanaf 9 uur.

#3 De Groene Batido Truck

Deze truck is een begrip op Curaçao. Je vindt ‘m aan de Caracasbaaiweg, naast Piri Piri (tegenover de weg naar Vreugdenhill supermarkt) en draagt de naam ‘Disfruta más’. Hier haal je de beste batidos (verse smoothies) van het eiland; met of zonder suiker en met of zonder toegevoegde melk. Ook serveert de truck heerlijke arepas (gevulde broodjes) en andere Venezolaanse lekkernijen. De dames spreken geen Nederlands, maar met handen en voeten kom je er altijd.

#4 Fridays Baby Truck

Of je dit lijstje nou eerder ziet dan de Caracasbaaiweg of andersom; deze lange weg die Salina met Jan Thiel verbindt staat bol van de foodtrucks. En Fridays Baby Truck mag niet ontbreken op dit lijstje.

Het vlees is ‘gegrild tot perfectie’ zoals ze zelf zeggen (en daar zijn wij het mee eens!). Tip: Probeer de Jack Daniels Ribs of Wings, delicious!

#5 Asis Fruitwagen

Last but not least én (hoe verrassend) ook aan de  Caracasbaaiweg staat de fruitwagen van Asis. De sympathieke eigenaar verkoopt spotgoedkoop fruit, maar de meeste mensen komen voor zijn ijskoude verse kokosnoten. De perfecte dorstlesser voor een warme Curaçaose dag. En deze hidden treasure mag je niet verder vertellen: als je je lege kokosnoot teruggeeft hakt Asis hem voor je open en krijg je hem terug met een bolletje overheerlijk kokosijs erin! Nog zo’n handige tip: als je op zoek bent naar een rijpe avocado moet je ook bij Asis zijn; vraag hem een “Awakati pa awe” en je krijgt er eentje die vandaag perfect is om te eten. Bestel je een “Awakati pa manan”, dan krijg je er een die morgen perfect is voor je zelfgemaakte guacamole. De eetrijpe avocades van de Appie zijn er niets bij!