De leukste plekken op Curaçao voor kinderen

Iets anders dan het strand? Deze activiteiten zijn een Must Do voor kids

Curaçao is de perfecte plek om met je gezin tot rust te komen. Naast de heerlijke stranden waar de kids zich ongetwijfeld zullen vermaken is er nog veel meer te doen op het eiland. Wij hebben de leukste uitstapjes voor kinderen voor je op een rij gezet!

Seaquarium en Dolphin Academy op Mambo Beach

Zwemmen met dolfijnen is voor veel kinderen een droom die bij Dolphin Academy ook echt werkelijkheid kan worden. Dolphin Academy Curacao biedt namelijk Dolphin Swims aan, waarbij je met het hele gezin kan zwemmen, snorkelen of zelfs duiken met dolfijnen. Een onvergetelijke ervaring die ze zich altijd zullen herinneren! Voor de kleintjes kan je een Dolphin Encounter boeken, waar ze tot heuphoogte in het water staan. De dolfijnen verblijven in het Seaquarium, het zee-aquarium van Curaçao. De plek waar je ook haaien, flamingo’s en kreeften kunt vinden.

Met de speciale Ocean Lens kun je een kijkje nemen op vijf meter diepte zonder nat te worden. Ook een bijzondere ervaring: een Animal Encounters Experience, waar je onder water haaien en roggen kunt voeren!

Winkelcentrum Sambil

Voor een dag vol vermaak kun je ook terecht in winkelcentrum Sambil. Niet alleen kun je er flink shoppen, er is ook van alles te doen voor kinderen. Zo is er een trampolinepark, een bioscoop, een fun corner en een foodcourt met speelruimte voor de kids. Ook leuk: de elektrische dieren waar kinderen zelf mee door het winkelcentrum kunnen rijden. Verder rijdt de enige trein van Curaçao ook rond in Sambil!

Struisvogelboerderij in Sint Joris

Een bezoek aan de struisvogelboerderij mag ook zeker niet ontbreken op je vakantie naar Curaçao. Bij de Curaçao Ostrich Farm kun je een rit over het park boeken waarbij je alle levensfases van struisvogels tegenkomt, van eitjes en baby’s tot aan volwassen struisvogels die wel twee meter kunnen worden! Spannend maar wel heel leuk: tijdens de tour is het ook mogelijk om de struisvogels te voeren. Doe wel waardevolle sierraden en horloges even af, struisvogels zien niet altijd even goed en willen nog weleens mispikken ;-).In het bijbehorende restaurant is het ook mogelijk om struisvogelbiefstuk, een struisvogelburger of struisvogelomelet te proberen, iets wat op maar weinig plekken ter wereld beschikbaar is!

Het Kindermuseum

Als we een lijstje maken van activiteiten speciaal voor kids, dan kan het Children’s Museum Curacao natuurlijk niet ontbreken. Dit interactieve museum is ontworpen voor de allerkleinsten, tot kinderen van 10 jaar oud. Voor ieder dus wat wils; van knutselen tot een legohoek en van een ‘levensechte’ supermarkt tot buitenactiviteiten. De missie van het Kindermuseum is om kinderen spelenderwijs te laten leren.

Je vindt het Children’s Museum Curacao in Rooi Catootje, vlakbij de rotonde van Zuikertuin.

Boerderijen

In Nederland is een dagje kinderboerderij natuurlijk altijd leuk. En ook op Curaçao zijn er leuke ‘farms’ om samen met de kinderen te bezoeken. Zo is er Hofi Cas Cora in Mahaai, een boerderij met een groot stuk land waar groenten worden verbouwd en wat weer gebruikt wordt in de gerechten van het restaurant. Op het terrein zijn ook ezels, kippen, varkens en geiten.

La Hacienda Olivia werkt met hetzelfde farm-to-table concept en heeft naast de reguliere boerderijdieren ook paarden, waar je zelfs ritjes mee kan boeken. Tot slot: elke laatste zaterdag van de maand houdt Hofi Kalabash een fresh market, met veel lokale producten zoals groente, fruit, hapjes, maar ook tassen, sieraden en kunst.