De landhuizen van Curaçao.

Herleef zelf een stukje geschiedenis

Curaçao staat bekend om z’n stranden, maar evengoed om z’n rijke geschiedenis. Dat je vandaag de dag nog veel van die invloeden uit het verleden terugziet op het eiland is een feit. En één van die historische landmarks, zijn toch wel de landhuizen die je verspreidt kunt vinden op heel het eiland. Het is absoluut de moeite waard om tijdens je vakantie een of meerdere landhuizen te bezoeken. De een doet dienst als hotel of restaurant. De ander als museum. Ontdek ze zelf.

Landhuis Kenepa

Gelegen in het schilderachtige Christoffelpark, biedt Landhuis Kenepa een prachtig uitzicht op de westkust van Curaçao. Dit landhuis uit de 18e eeuw is misschien wel een van de bekendste van het eiland; op deze plek in 1795 kwam Tula met een groep tot-slaaf-gemaakte in actie om te rebelleren tegen het regime. Hij geldt als een van de grootste historische figuren uit de geschiedenis van Curacao. Landhuis Kenepa herbergt nu een museum waar je meer te weten kunt komen over de natuurlijke schatten van het eiland en zijn geschiedenis.

Landhuis Brievengat

In Willemstad vind je het prachtige Landhuis Brievengat, dat dateert uit 1703. Dit landhuis doet momenteel dienst als evenementenlocatie, waarbij er regelmatig een concert of event wordt gehouden.

Landhuis Ascencion

Dit majestueuze landhuis, gelegen in de wijk Santa Maria, staat bekend om zijn weelderige tuinen en wordt vaak gebruikt voor culturele evenementen en bruiloften. Het biedt een unieke inkijk in de koloniale geschiedenis van Curaçao.

Landhuis Chobolobo

Voor de liefhebbers van likeur is een bezoek aan Landhuis Chobolobo een must. Hier wordt de beroemde Blue Curaçao likeur geproduceerd. Tijdens een rondleiding kun je het productieproces zien en proeven van bekende likeur. Ook is er een bar en restaurant gevestigd, waar je buiten de likeur ook andere snacks en drankjes kunt bestellen.

Landhuis Jan Kok

Dit schilderachtige landhuis is omgeven door een prachtig zoutpannenlandschap en is een favoriete plek voor kunstliefhebbers. Het herbergt de galerij van de beroemde Curaçaose kunstenaar Nena Sanchez. Als je geluk hebt, kom je ook nog flamingo’s tegen op de zoutpannen van Jan Kok, pal tegenover het landhuis.

Landhuis Savonet

Dit historische landhuis bevindt zich in het Christoffelpark en biedt inzicht in de geschiedenis van de plantages op Curaçao. Het landhuis wordt vaak gebruikt voor culturele evenementen en exposities.

Landhuis Klein Santa Martha

Gelegen aan de noordkust van het eiland, vind je een landhuis wat een aantal jaren geleden is gerenoveerd en nu dienstdoet als boutique hotel (daarover gesproken: check onze aanbevelingen als het gaat om boutique hotels hier).

Het heeft een eigen zwembad en herbergt een rijke geschiedenis, verpakt in een wat moderner jasje. Boek je kamer hier.

Zoals gezelf zijn de landhuizen op Curaçao zijn niet alleen historische juweeltjes, ze bieden ook een kans om de diverse geschiedenis en cultuur van het eiland te verkennen. Zet er zeker een op je lijstje!