De Hòfi's van Curaçao. Laat je verrassen!

Van lunchplek tot ontwikkelingsplan

Hòfi’s. Als je ooit eerder op Curaçao bent geweest, heb je er vast wel een voorbij zien komen. Een Hòfi is niets anders dan een oude boomgaard en deze vond je dan ook vaak bij een van de landhuizen die Curaçao rijk is. Tegenwoordig doen ze dienst als lunchplek, natuurgebied of…. als ontwikkelingsplan.

Hòfi Pastor

Dit kleine natuurpark vind je op de weg naar Westpunt, in het kleine plaatsje Barber. Vergeet niet je wandelschoenen, wat water een petje mee te nemen als je hier een wandeling wilt maken. Ook voor kids is het een interessante tocht om te plannen. (En ben je op zoek naar andere activiteiten voor je kinderen? Check dit artikel.)

Deze bijzondere plek van ongeveer 12 hectare wordt met wat minimale wegbewijzering aangegeven vanaf de hoofdweg. Middels een bewaker en wat entreegeld heb je toegang tot Hòfi Pastor. En de grote highlight van Hòfi Pastor? De eeuwenoude kapokboom. Beide wandelroutes waar je uit kunt kiezen beginnen bij deze bijzondere boom. Zowel de bast als de uitstekende wortels zijn immens en heel bijzonder om te aanschouwen. Verder vind je in dit natuurpark andere bijzondere flora en fauna. Wat ons betreft een aanrader als je een dagje Westpunt doet.

Hòfi Cas Cora

Ben je op zoek naar een authentieke plek waar je samen met je partner of familie kunt ontbijten of lunchen? Dan is Hòfi Cas Cora een absolute aanrader. Met hun ‘farm-to-table’ concept weet je zeker dat wat je op je bord krijgt verser dan vers is. Waarbij het merendeel van de ingrediënten direct van het land komen. Van Hòfi Cas Cora. (Hier lees je meer over plekken waar je vegetarisch of vegan kunt eten.)

Naast het restaurant is er ook een winkeltje op het terrein, genaamd The Marketplace, waar je vers verbouwde groentes en fruit kunt kopen, evenals noten, zaden en andere biologische producten. En heb je tijd over, dan neem je even een kijkje op ‘de boerderie’. Je ziet hier kippen, geiten en andere leuke dieren.

The Marketplace
Maandag t/m vrijdag geopend van 10:30 – 18:00 uur

The Eatery
Zaterdag & zondag geopend van 9:00 – 15:00 uur

Hòfi Moringa

Hòfi Moringa, Vlakbij El Gaucho nabij Sorsaka, is de plek waar elke laatste zaterdag of zondag van de maand een Farmers & Artican Market gehouden wordt. Je vindt hier veel lokale en biologische producten die verkocht worden en het is dan ook een heerlijke snuisterijenplek voor zowel locals als toeristen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van lokale kunst, verse groentes en fruit, planten en bloemen, lokale honing, kleding, kruidentheeën en last but not least Moringa poeder? Die laatste wordt gewonnen van de Moringa boom, ook wel de ‘wonderboom’ genoemd. Vanwege z’n vele gezondheidsvoordelen.

Houdt deze pagina in de gaten voor wanneer de volgende markt er weer is.

Hòfi Mango

Geopend in 2022 en nu al één van de populairste toeristische plekken van Curaçao; Hòfi Mango. Deze oude plantage dateert uit 1707 en zoals de naam het weggeeft, groeiden en groeien hier veel…. Mango’s. Daarnaast was de oude plantage rijk aan suikerriet.

Leuk weetje: een oude, traditionele Curaçaose rum genaamd ‘Geldduivel’ werd gedestilleerd van deze suikerriet. Het suikerriet werd verwerkt in een speciaal daarvoor gemaakte molen, geïnspireerd op de welbekende en traditionele windmolen. Van deze historische windmolen was/is er maar één van in het Caribisch gebied en is de eye-catcher als je Hòfi Mango bezoekt.

De eeuwenoude mango-bomen vormen het groene hart van dit 24-hectare tellende park. Ideaal als uitstapje voor een hike met het hele gezin. Je kunt kiezen om zelf een wandeling te plannen, of je laat je ronddleiden door een gids, die je tegelijkertijd alles kan vertellen over de geschiedenis, flora en fauna van Hòfi Mango.

Tip: draag (dichte) wandelschoenen en neem voldoende water, zonnebrand en muggenspray nodig om van je wandeling of hike een comfortabele te maken.

Entree
Volwassenen USD 15 (local rate met sédula USD 8.50)
Kinderen USD 7.50 (local rate met sédula USD 4.50)

Hòfi Sint Joris

In het ongerepte noordoosten van Curaçao en op loopafstand van de bekende Sint Joris Baai vind je Hòfi Sint Joris. Dit nieuwe ontwikkelingsplan wordt in fases opgeleverd, waarbij ze drie kernwaarden nastreven; Live, Relax & Play. Oftewel wonen, toerisme & recreatie.

Het uitgangspunt is dat deze waarden allen aanwezig zijn als je besluit hier te gaan kopen. Je hebt zowel keuze uit een bouwkavel wat je kunt kopen, of een van de nieuwbouwwoningen waar ze nu mee bezig zijn. Meer informatie? Check de website.