De fijnste beachclubs op Curaçao

Voor de lekkerste lunches, cocktails en meer

Karakter Beach

Of je nu naar Curaçao komt om cultuur te snuiven, de Caribische keuken komt proeven of op bezoek bent bij familie of vrienden; één ding zal je niet overslaan en dat is een van de vele stranden die het eiland rijk is. Met z’n 37 stranden en baaien is er genoeg keuze en is er voor ieder wat wils. Je kunt je handdoek draperen op het welbekende strand van Mambo Beach of Jan Thiel Beach. Of naar een wat meer afgelegen strand zonder faciliteiten. Dat laatste is zeker een aanrader en je hebt zelfs kans om (doordeweeks) de enige bezoeker te zijn (check bijvoorbeeld Shon Mosa).

Wil je een impressie van alle stranden van het eiland? We hebben ze voor jou vastgelegd, inclusief de faciliteiten die je er kunt vinden. Check ze hier.

En wat is er nou fijner dan een goed ontbijt, lunch of cocktail terwijl jij met je voetjes in het zand zit. Dolfijn Travel heeft voor jou een selectie gemaakt van de fijnste beach clubs op het eiland. Veel beter kan het niet worden…

Mood Beach

Gelegen aan het meest rechtergedeelte van Mambo Beach vind je Mood Beach. En z’n naam doet eer aan; wil je in de ‘mood’ komen, dan zit je hier goed. Deze bohemian beach club bied je alles en meer om van jouw stranddag(en) een fenomenale te maken. Je kunt hier elke dag van 9 uur ’s ochtend tot 10 uur ’s avonds terecht voor ontbijt, brunch, lunch, diner en cocktails. Tip: regelmatig vind er een ‘Mood Beach Brunch UP’ plaats op zondag. Zo eentje met heerlijk eten en fantastisch entertainment. Meer weten? Klik hier.

Madero Ocean Club

Mambo Beach staat bekend om z’n vele beach clubs en ook Madero Ocean Club mag niet ontbreken in deze lijst. Leuk weetje: Madero Ocean Club is de geboortplek van het welbekende Mambo, een beach club die tot 2012 ongeveer het hoofddomein van het eiland was. Uiteindelijk is de plek grondig onder handen genomen en is de naam gewijzigd naar Madero Ocean Club. Tegenwoordig is het ’t epicentrum voor de vetste events op het eiland en heeft menig artiest hier op het podium gestaan. Geen feestbeest? Ook hier kun je overdag terecht voor ontbijt, lunch, diner en drinks. In het restaurantgedeelte of op het strand.

Zanzibar Beach & Restaurant

Zanzibar staat onder andere bekend om z’n happy hour op zaterdag, waarbij zowel locals als toeristen een dansje kunnen wagen op de live muziek. Daarnaast is Zanzibar Beach & Restaurant een uitstekende uitvalsbasis voor families met (kleine) kinderen en vind je hier vele faciliteiten om van jouw stranddag een hele fijne te maken. Met z’n kenmerkende bar inclusief grote palapa is Zanzibar niet meer weg te denken bij het grote publiek. Je kunt hier heerlijke pizza’s bestellen en kip van ’t spit.

Karakter Curaçao

Eentje voor op je lijst als je Curaçao bezoekt: Karakter. Deze heerlijke beachclub vind je op Coral Estate, halverwege de Weg naar Westpunt. Het concept is simpel; je hoeft niet te betalen om hier een dag neer te strijken (lees: keuze uit strandbedden, loungehoeken en hangmatten), het enige wat je ‘moet’, is bestellen van de kaart. En dat is geen straf. Zowel voor ontbijt, lunch als diner kan je hier terecht en ook heb je ruime keuze van de tapaskaart. Een dag Karakter staat garant voor een dag (culinair) genieten. En als je geluk hebt pak je ook nog een bruiloft mee; deze plek is bekend als populaire eventlocatie vanwege z’n magnifieke ligging.

Saint Tropez Ocean Club

Op zoek naar de luxe van een beachclub, maar liever aan het zwembad? Saint Tropez Ocean Club it is. Deze luxe club is op vrijdagavond dé plek waar je uitgedost een drankje en dansje kunt doen. Overdag kan je plaatsnemen op een van de vele loungebedden en gebruikmaken van de infinity pool. Fijne bijkomstigheid; Saint Tropez Ocean Club vind je middenin Pietermaai District, dus makkelijk te bereiken. Cheers!