Zwemmen met wilde zeeschildpadden

Één van de mooiste ervaringen die je kan opdoen op het eiland.

De beste plekken om zeeschildpadden te spotten

Curaçao is een paradijs voor snorkel & duik liefhebbers. Een van de mooiste ervaringen die je hier kan opdoen is het zwemmen met wilde zeeschildpadden.

Ben jij zo’n snorkel of duik fan? Let dan goed op: bij deze een overzicht van de beste plekken op Curaçao om zeeschildpadden te spotten!

1. Playa Grandi
Helemaal aan de punt van Westpunt vind je Playa Grandi. Dit strand staat ook wel bekend als Playa Piskado, het vissersstrandje. Het is misschien niet het mooiste of meest comfortabele strand om te liggen, maar de onderwaterwereld maakt veel goed. Lokale vissers brengen hier via de pier hun vers gevangen vis binnen en maken deze direct schoon. De onderdelen van de vis die ze niet kunnen gebruiken gooien ze terug in zee. Je raad het al: zeeschildpadden houden wel van de gratis snack en zwemmen daarom meestal rond de pier! Zet je duikbril op en geniet van het spektakel.

Vanwege de aanleg van het strand – bovenste punt van het eiland – is het water wat wilder dan bij de andere stranden. Hier heb je iets meer golven waardoor snorkelen iets belemmerd kan worden: water in de buurt van de kust kan onduidelijk/troebel zijn. Toch nog steeds meer dan de moeite waard.

2. Playa Lagun
In vergelijking met Playa Grandi wint dit strand het op zijn beachy vibes. Playa Lagun is een klein juweeltje, verborgen tussen twee zijden van rotswanden. Het is dus eigenlijk een mini baai. Tijdens het snorkelen zie je veel verschillende soorten vissen gecombineerd met een gezonde koraalbedekking en grote sponzen. Dit maakt het de perfecte plek om zeeschildpadden te spotten! Je hebt de beste kans om ze hier tussen 16.00 en 18.00 uur te zien – dat is de tijd dat ze de baai in zwemmen om wat voedsel te verzamelen.

Dit strand biedt meer dan alleen een mooi snorkelgebied. Boven het water – voornamelijk op de rotsen – zie je een extreme hoeveelheid leguanen. Als je een drankje of een hapje gaat drinken in het plaatselijke restaurant, wees dan niet verrast wanneer een van deze kleine draken je een bezoek brengt aan je tafel.

3. Klein Curacao
Voor deze plek zal je iets verder moeten reizen. Maar het is het meer dan waard. Tijdens het snorkelen kun je hier ook veel kleinere zeeschildpadden spotten. Het leuke aan de zeeschildpadden hier is dat ze je vrij dichtbij laten komen. Natuurlijk is reizen naar een ander eiland om zeeschildpadden te zien een behoorlijke extra. Maar geloof ons, je zal geen spijt krijgen!

Nog even dit: We hopen natuurlijk dat je met deze tips schildpadden gaat zien, de kans is groot! Houdt je handen wel bij je; het zijn wilde dieren en aanraken is verboden (en zielig).