Zwemmend naar de Blauwe Kamer; een verborgen parel op Curaçao

Voor de daredevils onder ons

Blue Room Curacao

De Blue Room is een bekende onderwatergrot op Curaçao waar zonlicht in valt. Dit zorgt ervoor dat de prachtigste blauwe kleuren verschijnen. De mooie lichtinval in combinatie met de vele scholen vissen zorgen voor een magische ervaring en een plek waar je de mooiste onderwaterfoto’s kunt maken! Maar wees voorzichtig: afhankelijk van het waterniveau kan de opening tussen het plafond van de grot en het water erg klein zijn. Let dus op dat je je hoofd niet stoot.

Er wordt altijd aangeraden om ‘onder water’ naar de Blue Room te zwemmen, om letsel aan je hoofd te voorkomen. En je begrijpt; daarvoor moet je goed kunnen zwemmen. Neem een snorkel mee, duik ’t water in en laat je verrassen door een stukje prachtig Curaçao!

Hoe kom je er? Er zijn drie opties om naar de Blue Room te komen. deze trekpleister ligt achter Playa Santa Cruz, dus de eerste stap is sowieso met de auto die kant op te rijden.

#1 Per boot naar de Blue Room

Op Playa Santa Cruz vind je Captain Goodlife aan de linkerkant. Hij brengt je naar de Blue Room en het strand van Santa Pretu. De trip kost $ 22 en wordt dagelijks om 13:00 en 15:00 uitgevoerd. Ben je hongerig na de trip? Dan bereidt hij graag een grote schaal met zeevruchten voor je.
Sowieso is een boottochtje met Captain Goodlife een leuk idee. Hij brengt je onder andere naar Boka Santu Pretu, Papiaments voor ‘Zwart Zand’. En dat is het; het enige strand waar het zand zo donker is.

#2 Per kajak naar de Blue Room

Als je er liever een sportieve middag van maakt, kan je ook een kajak huren bij Captain Goodlife. Voor 2 uur betaal je $ 35 en kun je zelf naar de grot peddelen, dit duurt ongeveer 25 minuten. Vervolgens knoop je je kajak vast aan de boei voor de grot en zwem je erin.

#3 Wandelen naar de Blauwe Kamer

Voor de echte wandelaars onder ons: vanaf de parkeerplaats bij Playa Santa Cruz kun je zelf naar de grot lopen. Via een wandelpad links van het strand, loop je naar beneden. Houd rekening met wat klim en klauterwerk onderweg, dus zorg dat je wat stevigs aan je voeten hebt en voor voldoende zonnebrand en water onderweg.