Alles wat je moet weten wanneer je een auto huurt op Curaçao

Van verkeersregels tot handige weetjes. Graag gedaan 😉

Vlucht, check. Accommodatie, check. Huurauto…. euh check? De drie belangrijkste dingen die je moet regelen voor je vakantie naar Curaçao. Nog geen huurauto kunnen vinden? Check hier een aantal autoverhuurbedrijven die we voor je op een rij hebben gezet.

Op Curaçao rijden we ‘poko poko’; niet te hard dus. Je verleent een ander voorrang wanneer je kan. En we zijn gewoon lief naar elkaar. Toet = groet en over het algemeen geen boze weggebruiker 😉.

Handige weetjes

  • Als je gaat tanken op Curaçao, dan betaal je vooraf in plaats van achteraf. Je loopt naar de kassa, geeft door voor welk bedrag je wil tanken en welk pompnummer je hebt. Te veel betaald of tank vol? Je krijgt het verschil terug.
  • Heb je een ongeluk gemaakt of schade gereden? Je autoverhuurbedrijf zal je hebben uitgelegd wat te doen. Onthoud één ding; blijf-staan-waar-je-bent! Bij een ongeluk komt Curacao Road Service (bel 199) om de schade op te nemen. En ja, grote kans dat je hiermee een file veroorzaakt. Nee, te allen tijde blijf je staan, we zijn dit gewend op het eiland.
  • Geen navigatie bij de hand? Download de app maps.me op je telefoon én download de kaart van Curaçao (dit kan alleen als je Wifi hebt). Vervolgens kun je zonder internet de kleinste uithoek van het eiland vinden.

Verkeersregels

Nou is rijden op Curaçao een tikkie anders dan dat je gewend bent in Europa. Niet erg, maar wel handig om te weten hoe je de wegen trotseert als je op het eiland bent. De belangrijkste verkeersregels op Curaçao om te onthouden; 

  • Op Curaçao rijdt men, zoals je al gewend bent, rechts.
  • Je kunt zowel links of rechts inhalen op de tweebaanswegen.
  • De maximumsnelheid is wat minder goed aangegeven. Binnen de bebouwde kom is dit 45 km/u en erbuiten maximaal 60-80 km/u.
  • Voorrangsregels zijn bijna allemaal hetzelfde als in Nederland, maar belangrijk om te weten dat rechts geen voorrang heeft op ’t eiland; doorgaand verkeer heeft hier voorrang. Dus óók op sommige rotondes!
  • Bij nat wegdek, matig je snelheid. Het wegdek is heel glad en dit leidt tot veel ongelukken.
  • Uiteraard is het verplicht om je gordel te dragen.
  • Ben je niet helemaal zeker wat de verkeersregels zijn? Blijf rustig en kijk naar de manoeuvres van de auto’s voor je. Geen stress, je bent op Curaçao ;-).

Het moge duidelijk zijn; de relaxte houding van Curaçaoënaars vind je terug in het verkeer en dat is alleen maar fijn. Met een auto heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, dus geniet van al het moois wat het eiland te bieden heeft (check onze Must See en Do pagina voor leuke tips) en drive safe!