Alle Curaçaose supermarkten op een rijtje

9 bekende en minder bekende supermarkten op het eiland waar jij terecht kunt.

Of het nou voor je zelfgekookte maaltijden, een hamstervoorraad wc-rollen of een paar Amstel Brights voor op het strand is: ook de supermarkt is onderdeel van je vakantie op Curaçao. Boodschappen doen is op Curaçao best prijzig, maar als je de juiste keuzes maakt kun je het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. We nemen je mee door de grootste supermarkten van het eiland.

 

1. Van den Tweel (Zeelandia en Jan Thiel)

Van den Tweel Supermarkt is de ‘Albert Heijn’ van Curaçao, inclusief de Albert Heijn-producten die hier ook gewoon verkrijgbaar zijn. Voor je vertrouwde tandpasta, kaas of doperwten merk kun je hier dus zeker terecht. Ook heeft Van den Tweel wekelijkse bonusaanbiedingen die je kunt checken op de sociale media van beide filialen in Zeelandia en in Jan Thiel. 

 

2. Centrum Supermarket (Mahaai en Piscadera)

Centrum Supermarket profileert zichzelf als de beste in groente en fruit en dat is te zien. De supermarkt heeft een uitgebreid vers-assortiment. Ook voor wijn is er genoeg keus bij Centrum, met ook relatief betaalbare flessen (of je brengt een bezoekje aan Bottles Caracasbaaiweg). Sigaretten worden bij Centrum bij de drogisterij in de supermarkt verkocht, mocht je rondjes blijven dwalen op zoek naar de servicebalie. 

 

3. Esperamos (Jan Noordduynweg en Caracasbaaiweg)

Ook de Esperamos beschikt over twee filialen op Curaçao. De supermarkt aan de Jan Noordduynweg is veruit de grootste van de twee. Daar vind je onder andere een gigantisch assortiment aan speciaalbier, van lokale bieren als Amstel Bright tot aan Belgische, Nederlandse en Amerikaanse bieren. Ook voor healthy en vegan food kun je bij Esperamos terecht, ze hebben veel superfoods en een uitgebreide vegan afdeling.

4. Vreugenhil (Dominguito)

Vreugdenhil is een nette supermarkt in Dominguito met een mooie versafdeling met ook veel biologische groente en fruit. Ook bij Vreugdenhil slaag je zeker voor wijn, vegan eten en versgebakken brood. Het loont zeker om ook even hun ‘weekly deals’ te checken via social media!

5. Mangusa (Rio Canario en Hypermarket)

De Mangusa(met de nadruk op de laatste lettergreep, dus Mangu-SA) is de meest chaotische en drukke supermarkt van het eiland. Zeker bij de locatie Rio Canario is het soms lastig om überhaupt je karretje om te draaien vanwege de drukte. De Hypermarket aan de Cas Coraweg is minstens zo druk, maar dan een stuk groter. Lees: heel groot! Beide supermarkten komen wel vaak uit prijsvergelijkings-peilingen als voordeligste naar voren. 

 

6. Best Buy (Saliña)

Best Buy Supermarkt kan je doen denken aan het Ikea-magazijn in Nederland. De productpresentatie zou wel een upgrade kunnen gebruiken, maar ook Best Buy scoort vaak goed op lijst van voordelige supermarkten op Curaçao. Er is er een aparte wijnwinkel in de supermarkt die er, in tegenstelling tot rest van de winkel, best mag zijn!

 

7. Carrefour (Sambil)

De Carrefour is onderdeel van het grote winkelcentrum Sambil en ken je misschien ook uit Frankrijk of België. De Carrefour is een ruime supermarkt met een uitgebreid assortiment. Ook heeft de Carrefour een geheel vernieuwde wijnhoek, die bijna aan een slijterij doet denken. Op de diepvriesafdeling kom je ook zeker niets te kort. 

 

8. Goisco (Groot Kwartier)

De Goisco kun je vergelijken met de Makro of de Sligro in Nederland. Als jij er een 5 literfles ketchup(of whiskey) per vakantie erdoorheen jaagt is dit de place to be. Alles komt namelijk in grote verpakkingen en de supermarkt richt zich dan ook veel op bedrijven. Naast voedsel kun je bij Goisco ook terecht voor spelletjes, zwemartikelen, fitnessbenodigdheden en andere non-food producten. De versafdeling is niet om over naar huis te schrijven, maar voor flinke porties houdbare producten kun je hier je hart ophalen. 

 

9. Cost-U-Less (Jan Noordduynweg)

Ook de Cost-U-Less doet zijn naam eer aan en heeft vaak betaalbare prijzen voor voedsel. Het assortiment heeft helaas niet alles wat je nodig hebt. Maar je vindt er bijvoorbeeld ook ventilators, televisies, kinderspeelgoed en andere huishoudelijke artikelen. Ook in de diepvries kun je een hoop vinden bij Cost-U-Less, verse groente, fruit en brood zijn er in minder grote getalen. 

 

Met deze supermarktgids in de pocket heb jij alleen nog je je boodschappenlijstje nodig! Wil je niet te wil geld kwijt zijn en toch uit eten? Check dan hier de lekkerste low-budget restaurants op Curaçao!