De 10 beste koffiezaken op Curaçao

De lekkerste lattes, cappuccino’s, ontbijtjes en bowls

Niets is lekkerder dan je vakantiedag beginnen met de geur van vers gezette koffie. Gelukkig is er op Curaçao genoeg keus aan hippe barretjes met de heerlijkste (ijs)koffie! Dit is onze top 10.

 

1. Bliss The Berry op Mambo Beach

Bliss The Berry heeft het allemaal; een tot in de details uitgewerkt boho interieur, hartvormige houten kommen voor de kleurrijke smoothie bowls, een prachtig uitzicht op zee op de Mambo Beach Boulevard en natuurlijk niet geheel onbelangrijk: heerlijke koffie! No filter needed: het perfecte begin van jouw vakantiedag.

2. Kafé 5999 in Zeelandia

De plek met misschien wel de lekkerste koffie op Curaçao. De barista’s zijn vriendelijk en zorgen ervoor dat jij precies jouw perfecte koffie krijgt. Met een zeer uitgebreid ontbijt- en lunchmenu zit er voor iedereen wel iets lekkers bij. De locatie in Zeelandia is misschien van buitenaf niet heel sfeervol, maar laat je daardoor niet afschrikken; van binnen is Kafé 599 super hip en gezellig!

3. Cafelito in Saliña 

Is het ontbijt jouw favoriete maaltijd van de dag? Dan moet je zeker even langs Cafelito in Saliña. Met hun all-day-brunch concept eet jij de american pancakes of de speciale black french toast ook gewoon als lunch of als diner. Natuurlijk met een lekker bakje koffie, want die hebben ze zeker!

4. Number Ten op de Santa Rosaweg

Met de prachtige bosachtige omgeving kun je bij Number Ten rustig je dag beginnen met een van de lekkerste koffies van Curaçao, maar ook het ontbijt mag je zeker niet overslaan. Neem bijvoorbeeld een lekkere breakfast bagel, de wild mushroom toast of ga gelijk all out met Tuna Taco’s!

5. La Reina in Pietermaai

La Reina is een hippe koffiebar in Pietermaai met niet alleen lekkere koffie, ontbijt en lunch, maar ook vind je er de leukste lifestyle items! Zo verkopen ze vazen, kopjes, sieraden en zelfs kleding. Maar natuurlijk is de koffie ook niet verkeerd, tenzij je dat wil natuurlijk 😉 En kleur ontbreekt er zeker niet, met bijvoorbeeld de red velvet latte. Ook het eten is lekker kleurrijk zoals bijvoorbeeld de Buddha- en Pokebowls en de vele verschillende platters.

6. Café Bonchi in Punda

Als een café naar een koffieboon is vernoemd dan mag je er vanuit gaan dat ze er ook raad mee weten. En dat is zeker het geval bij Café Bonchi in Punda, het centrum van Willemstad. Het lieve zachtroze thema is het perfecte decor voor jouw Insta-feed. Het menu bestaat uit veel gerechten met lokale producten. Ook voor een lekker gebakje heb je bij Bonchi volop keuze! 

7. Van Gogh in Pietermaai

Van Gogh is de enige koffiebar met een drive through Curaçao! Maar je kunt ook gezellig binnen zitten om je koffie rustig op te drinken met een lekkere pastechi, salade of (zuurdesem) broodje erbij.

8. Kattencafe op Bandabou

Laten we eerlijk zijn; we komen niet echt voor de koffie, al is die best prima. Maar voor kattenliefhebbers is het Kitten Rescue Kattencafé natuurlijk de hemel op Curaçao. Knuffelen met de lieve katten en kittens van Stichting Kitten Rescue Curaçao en met jouw koffie ook nog een steentje bijdragen aan de opvang en sterilisatie van straatkatten! Let op: het kattencafé is alleen open op zondag tussen 15.00 en 19.00 uur. 

9. Beyglz in Scharloo

Je moet even goed zoeken, maar in dit prachtige restaureerde pand in Scharloo vind je Beyglz Curaçao. Het zal je niet verbazen, maar ze hebben hier heel veel verschillende bagels! Maar ook voor een flinke stapel pancakes, wafels of croissants kun je er terecht. Natuurlijk met een koffie on the side om jouw ontbijt, brunch of lunch compleet te maken!

10. Douwe Egberts Cafe in Riffort

Ben jij gek op je bakje oude vertrouwde Douwe Egberts, dan heb je geluk. Er is namelijk een Douwe Egberts Cafe op Curaçao, namelijk in Renaissance Mall & Riffort in Otrobanda. Een aanrader is de zelfgemaakte appeltaart. Maar je kunt de dag ook beginnen met een “Italiaans ontbijt”, een salade of een belegde baguette. 

 

Smaken verschillen natuurlijk, maar dit zijn volgens ons de allerbeste koffietentjes van Curaçao op een rij. Ontbreekt er volgens jou nog een in onze top 10? Laat het ons dan hier weten.