10 dingen die je volgens ons móét afvinken tijdens je verblijf op Curaçao

Van watersport tot museum

Je vakantie naar Curaçao staat gepland en je krijgt om de haverklap vragen van vrienden of collega’s wat je allemaal gaat doen. Weet jij veel, als je er voor het eerst komt. Dolfijn Travel geeft jou 10 tips voor een onvergetelijk verblijf op het eiland. En geloof ons; er is véél meer te doen dan alleen een strandje pakken.

 

1. Willemstad

Met stip op 1 is een tour door Willemstad. Deze UNESCO-werelderfgoed locatie zie je niet voor niets overal terug als we het over Curaçao hebben. De befaamde pontjesbrug, die Punda met Otrobanda verbindt vind je hier. Evenals de Handelskade met gekleurde huisjes én neem vooral de tijd om door de steegjes van Otrobanda te wandelen. Op elke hoek vind je wel een bijzondere muurschildering. Niet alleen leuk om te bezichtigen, het fleurt meteen je Instafeed op.

2. Curacao Sea Aquarium

Ga je op reis met kinderen? Dan is een bezoek aan het Curaçao Sea Aquarium een must do. Niet alleen kan je dolfijnen van dichtbij bekijken, het is ook mogelijk om een encounter te boeken en verschillende dieren te voeden. Wat dacht je van haaien en roggen?!

3. Strandje hier, strandje daar

Oké flauw, we zeggen net nog dat er meer te doen is dan hele dagen op het strand door te brengen. Maar áls je dan toch die kant op gaat, is het handig om te weten waar je uit kunt kiezen. Wij hebben wat voorwerk gedaan; op onze stranden pagina heb je een overzicht van alle mooie stranden van het eiland, inclusief een video. Hoef jij alleen nog maar je strandtas te pakken en er naartoe te rijden.

4. Christoffelpark

Of je nu een natuurliefhebber bent of niet, een bezoek aan het Christoffelpark is écht de moeite waard. En als je het ons vraagt, dan ga je natuurlijk ook die berg op. Het kost wat kruim, maar het uitzicht bovenop is fenomenaal. Check hier alle details.

5. Hato Caves

Verken de Hato-grotten. Ga op avontuur in de indrukwekkende Hato-grotten, waar je stalagmieten, stalactieten en inheemse rotstekeningen kunt bewonderen.

6. Shete Boka National Park

In de ochtend kan je een bezoek brengen aan Shete Boka National Park: bezoek het nationale park en maak een wandeling langs de ruige kustlijn, waar je verschillende spectaculaire blowholes kunt zien.

7. Klein Curaçao

Boek een boottocht naar Klein Curaçao. In zo’n anderhalf uur ben je op een onbewoond eiland, net voorbij de Oostkust van het eiland. Met alleen een oude vuurtoren, scheepswrak en wat losse palapa’s staat een dag Klein Curacao in het teken van snorkelen, wandelen, ontspannen en natuurlijk een lekker bbq. Boek ‘m bijvoorbeeld hier

8. Suppen

Voor de watersportliefhebbers onder ons; je kan fantastische activiteiten boeken op of onder water. Wat dacht je van een introductieduik, wakeboarden of een beginnersles windsurfen? Onze favoriet; een Suptour!

 

9. Kura Hulanda Museum

Voor de culturele liefhebbers onder ons (maar eigenlijk vinden we dat iedereen deze af moet vinken): breng een bezoek aan het Kura Hulanda Museum. Je krijgt een interessante geschiedenisles over het slavernijverleden op Curaçao.

10. Voel je goed

Last but not least; ben je op het eiland, dan stem je natuurlijk af op 97.3. Dit is geen route, dit is de radiofrequentie van Dolfijn FM! De lekkere hits in een Caribisch jasje hoor je hier. Met dagelijks Nederlandstalige shows. En ben je op Mambo Beach, loop dan even langs. De studio is op het strand gesitueerd, wat het één van de meest unieke radiostations ter wereld maakt. Live luisteren? Klik hier.