Een ex-jeugdzorgmedewerker van het instituut Pactum in Lochem is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. De 44-jarige Curaçaose man pleegde ontuchtige handelingen met drie minderjarige meisjes. De zorgmedewerker begeleidde jongeren en zou toe hebben geslagen op de kamers van de meisjes. Hij gaf hen massages die begonnen bij de schouders, maar later het hele lichaam betroffen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn er drie slachtoffers die destijds 15 en 16 jaar waren. De meisjes zeggen dat ze dichtsloegen en niet durfden tegen te stribbelen.

De man heeft het grensoverschrijdend gedrag bij twee van zijn cliënten toegegeven. De rechtbank gelooft de verklaring van het derde meisje, omdat haar verklaring wordt ondersteund door een getuige. Bovendien komt de door haar beschreven werkwijze van de man op belangrijke punten overeen met de verklaringen van de andere slachtoffers. Naast de gevangenisstraf heeft de rechtbank de zorgmedewerker een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd. Tot slot moet de man zo’n 3.500 euro schadevergoeding betalen aan de meisjes.