Minister van Justitie Shalten Hato (MFK) wil de komende tijd grote veranderingen gaan doorvoeren in de SDKK-gevangenis. Er moet volgens de minister flink geïnvesteerd worden in opleiding van personeel en het re-integratieprogramma. Als het re-integratiecentrum optimaal zou functioneren denkt Hato dat dit de kosten voor een groot deel zal terugverdienen. De minister wil dat het centrum professioneel personeel en materiaal krijgt. In Nederland heeft de justitieminister een bezoek gebracht aan de gevangenis in Alphen aan den Rijn, waar de gevangenis en het re-integratiecentrum wel op professioneel niveau functioneren.

De minister heeft recent twee werkbezoeken gebracht aan de SDKK-gevangenis en spreekt zijn waardering uit voor de werknemers van de gevangenis. Het gevangenispersoneel voert volgens de minister dagelijks geweldig werk uit met de beperkte middelen die de werkomgeving biedt.