8 x Watersports op Curaçao!

Dit zijn de 8 leukste watersporten op Curaçao

April 5, 2022

Is een vakantie met alleen maar luieren op het strand niet voor jou weggelegd? Geen zorgen, er is ook genoeg actiefs te doen in het water! Dat je kan duiken en snorkelen op Curaçao is iedereen inmiddels wel bekend, maar wist je dat er nog veel meer watersporten te beoefenen zijn? Dit zijn de acht leukste watersports op een rij:

 1. Kitesurfen bij de St. Jorisbaai
  Vliegeren en boarden ineen! De eerste kneepjes van het kiteboarden leer je bij de St. Jorisbaai, een semi-open baai in het noordoosten van het eiland. Bij
  NIX Kiteschool leer je in twee tot drie uur de wind en het water kennen en slide je zo in je eerste board ervaring. Wil je iets meer pro worden tijdens je vakantie? Dan kun je ook drie- tot vijfdaagse cursussen boeken. Ervaren kiters kunnen er ook terecht om materiaal te huren.
 2. Windsurfen bij de Caracasbaai
  Wil jij zo snel mogelijk je plank op en gaan? In tegenstelling tot kiten zijn de eerste stappen bij windsurfen makkelijk genomen. Bij Windsurfing Curacao aan de Caracasbaai in het zuidoosten van het eiland gebruiken ze grote stabiele boards en lichte zeilen. Hiermee leer je binnen een uur heen en weer varen op de windsurfplank.
 3. Golfsurfen bij Playa Kanoa
  Op de meeste stranden zou je het misschien niet zeggen, maar er kan ook gesurfd worden op Curaçao. Aan de noordkant bij Playa Kanoa is de zee een stuk ruwer en de kust rotsachtiger. De natuur en de surfers in actie zijn leuk om naar te kijken, maar surfen is zeker ook leuk om zelf uit te proberen. Officiële surfscholen zijn er niet, maar trek een van de surfers aan z’n rashguard en je komt er vanzelf achter!
 4. Wakeboarden op het Spaanse water
  Geen wind en geen golven? Geen probleem, wakeboarden kan altijd! NoName Watersports biedt activiteiten aan op het vlakke Spaanse water, waar iedereen het op kan leren. Niet alleen wakeboarden trouwens, maar ook waterskiën, waterskaten en kneeboarden. De beste tijd om het water op te gaan is tussen 15.00 en 19.00.
 5. Efoiling op het Spaanse Water
  Nu we toch op het Spaanse Water zijn is dit je kans om de allernieuwste watersport van het eiland uit te proberen bij Foil Surf Curaçao! Efoilen is een boardsport waarbij je plank zo’n 70 cm boven het water uitkomt en wordt aangedreven door een elektrische motor. Zo ben je niet afhankelijk van golven of wind en leer je gemakkelijk de basis voor andere boardsports. En buiten dat, ziet het er gewoon heel gaaf uit natuurlijk!
 6. Flyboarden bij Jan Thiel
  Bijna net zo bijzonder is flyboarden. Bij deze sport is je board aangesloten op een waterslang die jou door de druk van het water zo’n 8 tot 10 meter in de lucht in spuit! Bij Jan Thiel vindt je Zapata Flyboard Caribbean, waar je in 30-40 minuten deze unieke experience kan ervaren met flyboarden!
 7. Suppen op het Spaanse Water
  Gaat het jou allemaal te snel? Dan is suppen misschien meer jouw ding. Heerlijk relaxed op een grote plank glijden over het Spaanse Water. Terwijl jij rustig vooruit paddelt en geniet van de prachtige omgeving heb jij ongemerkt een flinke workout binnen. Bij SUP Curaçao verzorgen ze verschillende suptours en zelfs supYoga!
 8. Crystal Clear Canoeing aan de Zuidwestkust
  Altijd al benieuwd geweest welke vissen er onder je zwemmen tijdens het kanoën? Dan is een Crystal Clear Canoe echt iets voor jou! Met een transparante kano kun je de onderwaterwereld aan de Zuidwestkust ontdekken, zonder je snorkel op te zetten. Ook voor vissers is de kanotocht een aanrader, als jij een grote vis ziet kun je direct je hengel uitgooien. Voor de glow in the dark fans is er ook goed nieuws, sinds kort kun je ook in het donker kanoën met lichtgevende kano’s!
  Met deze acht watersport tips is je actieve vakantie op Curaçao gegarandeerd. En na het sporten heb jij die cocktail of relaxte beach day al helemaal verdiend! Bij welke strand je het lekkerst kunt chillen lees je hier!  (link naar stranden van Curaçao in hyperlink).